Oorfauteuils bij Löwik Wonen & Slapen

Je kent ze wel: de fauteuils met de karakteristieke oren, de oorfauteuils. Deze échte woonkamerklassieker, ook wel de vleugelstoel genoemd, is een stoel die in ieder interieur tot zijn recht komt. Hij dankt zijn naam aan de ‘vleugels’ bij de hoofdsteun die qua vorm doen denken aan het menselijk oor. Er zijn tal van uitvoeringen: van modern tot klassiek. Ontdek ze bij Löwik Wonen en Slapen!

Waarvoor dienen de ‘oren’ eigenlijk?

De oorfauteuil is een klassieker in het interieur. Een model wat al tijden meegaat. Kenmerken van de oorfauteuil zijn onder andere de hoge rugleuning en diepe zit en natuurlijk de oorvormige hoofdsteunen. Vandaar ook wel de naam oorfauteuil of oorstoel. In deze stoel lig je zeer comfortabel en kun je wegzakken met bijvoorbeeld een goed boek. Door de ondersteuning van de hoofdsteunen aan beide kanten kun je gemakkelijk in een ‘rare’ houding liggen of er juist tegenaan liggen om een dutje te doen. Bijkomend voordeel is dat de hoofdsteunen geluid dempen en tocht tegenhouden wat zorgt voor een behaaglijker gevoel. Kort gezegd is de oorfauteuil de perfecte stoel om je even af te sluiten van de buitenwereld.

Verschillende stijlen oorfauteuils

In welke uitvoering je ook kiest voor een oorfauteuil, door de goede ondersteuning en de goede voering zit hij altijd comfortabel. Voor alle woonstijlen zijn er oorstoelen bij Löwik Wonen & Slapen te vinden. De meest bekende uitvoering is de natuurlijke of de landelijke stijl maar tegenwoordig worden de stoelen ook in een moderne stijl uitgevoerd met strakkere vormen en patronen. Ook door de uitvoering van het onderstel wordt de aanblik van een oorfauteuil in het interieur al gauw heel anders. Ook de keuze van de stof is bepalend voor de aanblik in het interieur. Wanneer je voor stoffen als microleder of velvet kiest krijgt de klassieke oorfauteuil al snel een andere look. Deze klassieke stoel zal dan ook nog jaren in het hedendaagse interieur terug te vinden zijn. Maak hem af met een voetenbankje of bijpassende hocker en stijl af met een mooi plaid of sierkussen voor een sfeervolle zitplaats.

Een oorfauteuil kopen in allerlei verschillende kleuren en materialen

Naast de verschillende stijlen zijn oorfauteuils ook uit te voeren in allerlei verschillende kleuren en materialen om zo de beste match voor jouw interieur samen te stellen. Omdat een oorfauteuil al snel de aandacht terecht in het interieur kun je er voor kiezen om ervoor te zorgen dat deze er nóg meer uitspringt door het gebruik van een opvallende kleur of specifieke stof. Juist wanneer je de fauteuil op wilt laten gaan in de rest van het interieur is het mogelijk om de stoel in een neutrale kleur en stof uit te voeren welke aansluit bij de andere meubelstukken. Kies bijvoorbeeld voor een leren oorfauteuil of juist een oorfauteuil van stof, er zijn veel opties op het gebied van uitvoering. Op de grootste woonboulevard van Oost-Nederland adviseren onze interieuradviseurs je graag over de verschillende mogelijkheden voor een oorfauteuil in jouw interieur.