Meubelbeurs Brussel 2022

Van 6 tot en met 9 november 2022 vond de jaarlijkse meubelbeurs in Brussel plaats waar ook wij een bezoek aan hebben gebracht. Inspiratievolle dagen waarin we de nieuwste collecties hebben bekeken, de laatste woontrends hebben ontdekt en vooral veel inspiratie hebben opgedaan voor het komende seizoen. In dit artikel delen we aan de hand van foto’s onze ervaringen tijdens de meubelbeurs van Brussel.

Over het algemeen worden bestaande collecties voornamelijk uitgebreid met uitbreidingsmogelijkheden of aangepasten vormen van bestaande hardlopers. Echt grote, nieuwe designs blijven veelal uit. Een van de belangrijkste eigenschappen is wederom het comfort van meubels.

Op het gebied van materialen zijn het vooral warme metalen die naar voren komen, denk hierbij aan platinum en goud wat je ook terug zal zien in de verlichting. Zwart verdwijnt bijna volledig, waar de bouclé en rijke stoffen juist de trend blijven. Verder zien we dat het gebruik van natuur- en aardetinten op meubels en onderstellen toeneemt: de verbinding met de natuur is belangrijk. Binnen deze trend zien we dan ook dat er veel gebruik wordt gemaakt van donkere houtsoorten (notenhout) en organische vormen in blijven. Deze worden nog verder geperfectioneerd en vorm gegeven: bijvoorbeeld een salontafel die van organisch overgaat in massief en daarna weer overgaat in organisch.