Een van de kleurtrends van 2022: blauw

Ieder jaar kiezen de verf- en behangzaken één of een aantal kleuren van het jaar: de trendkleur van 2022. Een van de meest genoemde kleuren van dit jaar is blauw. Via onderstaande blog bieden we je een helpende hand bij het combineren van blauw in jouw interieur, van meubels tot aan wanddecoratie en lees je alles over de blauwe kleurtrends van drie belangrijke verfzaken.

Flexa: Bright Skies™

Volgens Flexa is dé kleur voor op jouw van het jaar Bright Skies™ een luchtige, lichtblauwe tint die het gevoel van de lente in huis haalt. De kleur staat voor een nieuw begin en een kleur waarmee je de buitenlicht naar binnen haalt. Flexa kiest de kleur van het jaar op basis van een wereldwijd trendonderzoek uitgevoerd door ColourFutures™. Volgens dit onderzoek hebben mensen door de wereldwijde gebeurtenissen van de pandemie behoefte een frisse lucht; een nieuwe start, verbinding met de buitenlucht en een frisse kijk op alles. Het gevoel van lente, dat is wat Bright Skies™ naar boven haalt. De kleur creëert rust en ruimte in het interieur doordat het een frisse kleur is die niet overheerst. De blauwe tint staat voor optimisme, een frisse start en een open mindset en is perfect te combineren met tal van kleuren en mogelijkheden op het gebied van meubels.

Graham & Brown: Breathe

De Britse behang- en verfspecialist Graham & Brown kondigt ieder najaar de kleur van het jaar aan. Dit jaar is er, met een blik op de toekomst, gekozen voor rust en verjonging met de kleur van het jaar Breathe. De kleur is een afspiegeling van aandacht voor de natuur en een optimistische kijk op de toekomst. Anders verwoord: het straalt rust uit. Het is dan ook een rustgevende middelblauwe tint welke ideaal is om rust en vrede te creëren in huis. De kleur is door de milde blauwe toon te combineren met allerlei kleuren. Kies voor hemelsblauw om een opvallender interieur te creëren of juist voor grijs en wit om wat meer de rust te bewaren. De kleur is donker genoeg om eruit te springen maar licht genoeg om toch verfrissend te blijven in het interieur anno 2022.

Farrow & Ball: Stone Blue

Farrow & Ball kiest in plaats van één trendkleur maar liefst vijf trendkleuren die volgens hen in 2022 bepalend gaan zijn in ons interieur en die perfect met elkaar zijn te combineren. Eén van deze kleuren is Stone Blue, een warme en tijdloze kleur blauw met een vintage uitstraling. Pas de kleur toe op een gehele muur voor een warm interieur of gebruik ‘m juist op delen om een vintage tintje in huis te creëren. De krachtige en levendige kleur blauw zorgt voor een modern gevoel.

Blauw toepassen in jouw interieur

Bovenstaande blauwe kleuren zijn eigenlijk toe te passen in elke woonstijl en ieder interieur. Alle drie de kleuren zijn rustige blauwe tinten die warmte én frisheid brengen in onze interieurs, of je nou een modern strak interieur hebt, een klassiek interieur of een landelijk interieur. De kleuren zijn perfect te combineren met bijvoorbeeld een hemelsblauwe hoekbank of juist een tweezitter met een naturelkleur.

Heb je geen zin aan een hele metamorfose van jouw interieur maar wil je wel blauwe invloeden terug laten komen? Denk dan eens aan blauwe woonaccessoires of kleinmeubelen zoals in het assortiment van bijvoorbeeld Pronto Wonen of de vloerkleden van Brinker Carpets.