Hotel Chique – de trend van 2022

Hotel chic – of soms ook hotel chique – is een trendy woonstijl die je steeds vaker voorbij ziet komen. Eigenlijk gaat het bij hotel chic niet zo zeer om de losse elementen in jouw interieur, het totale plaatje zorgt voor de luxe uitstraling van jouw huis. Door alles strak maar mooi op elkaar af te stemmen ziet het er direct prachtig uit en creëer je het gevoel van een luxe hotelkamer. Ga eropuit in je eigen huis alsof je op vakantie bent en transformeer jouw interieur in een hotel chic interieur.

Hoe creëer je een hotel chic interieur?

Een paar typische items en stijlen die in een hotel chic interieur niet mogen ontbreken zijn marmer, goud, luxe woonaccessoires, donkere kleuren en velvet. Verf je muren donkerblauw en geef jouw slaapkamer een prachtige diepe tint zoals bordeauxrood. Ook kun je de muren voorzien van het luxe behang van Arte – de ultieme verfijning in muurbekleding. Maar ga ook eens langs in een hotel – bijvoorbeeld die met die Toekan – en laat je inspireren door de lobby en de ontbijtzaal. De inrichting, de kleuren en de gebruikte materialen bepalen de sfeer en staan garant voor hotel chic.

Hotel chic woonkamer

Om de basis van je hotel chic woonkamer goed te krijgen moet je beginnen met het maken van ruimte. Ga er strak met de bezem doorheen en wees heel selectief wat je wilt bewaren en wat echt weg kan. Mocht je een bepaalde woonaccessoire hebben die je wel graag wilt houden, ga er dan bijvoorbeeld met een gouden spuitbus overheen. Zo krijgt je lievelingsitem meteen een nieuwe chique uitstraling.

Kies bij een hotel chic uitstraling juist niet voor de grote hoekbank maar combineer kleine zitjes en banken tot een geheel.
Gebruik rijke materialen als marmer, velours of messing voor een warme, chique uitstraling. Natuurlijk is ook verlichting een belangrijke factor in je hotel chic woonkamer. Deze mag dan ook best een beetje aandacht trekken.

Hotel chic slaapkamer

Om je slaapkamer een hotel chic uitstraling te geven kies je voor een zo groot mogelijke boxspring, het liefst met een mooi hoofdboard uitgevoerd in een luxe stof of bijvoorbeeld velours. Daarnaast mogen nachtkastjes met mooie lampen met een luxe uitstraling absoluut niet ontbreken. Kies voor mooie witte bedlinnen en twee extra kussens voor een tweepersoons bed. Ook hier geldt weer: opgeruimd staat netjes. Een leuke tip voor een hotel chic slaapkamer is het neerzetten van een lounge stoel of zelfs een klein bureautje. Aan het bureau kun je dan weer werken, maar je kunt hier natuurlijk ook prima een leuke kaptafel van maken.

Shop the look

Wil je zelf aan de slag gaan thuis met de hotel chique trend? Shop items die perfect binnen deze trend passen online of in de showroom bij Löwik Wonen & Slapen. Onze adviseurs en interieurstylisten in de winkel voorzien je graag van het beste advies op het gebied van jouw interieur!