Geniet van het voorjaar met WOOOD Outdoor

De dagen worden langer, de temperaturen stijgen dus het wordt weer aangenamer buiten. Dé tijd om ook de tuin, terras, balkon of patio om te toveren tot een knus plekje om te genieten van het voorjaarszonnetje en de aankomende zomeravonden. Met de collectie van WOOOD Outdoor creëer je een uniek buiteninterieur. Van betonlook tot aan luxe ogend hout en van kleurrijke spijlenstoelen aan de buitentafel tot heerlijke loungestoelen, WOOOD Outdoor heeft voor iedere tuin en buitenplaats wat in het assortiment. Ontdek de outdoor collectie van WOOOD bij Löwik Wonen & Slapen!

Nog niet zeker hoe je jouw tuin wil inrichten of ben je benieuwd hoe je het buiteninterieur kunt laten aansluiten bij het binnen interieur? We helpen je graag een handje met onderstaande tips!

Tip 1: Match kleuren, vormen en materialen

Wil je jouw buiteninterieur laten matchen met het interieur binnenshuis? Kies dan voor tuinmeubilair dat overeenkomt op het gebied van kleur, vorm en/of materiaal. Heb je bijvoorbeeld binnen één specifieke kleur die steeds terugkomt? Laat deze kleur dan ook terugkomen in jouw tuin. Dit hoeft niet direct te betekenen dat de tuinstoelen dezelfde kleur hebben als jouw eetkamerstoelen, je kunt het ook subtieler aanpakken door gebruik te maken van tuinaccessoires: kussens, kaarsen en plantenbakken in dezelfde kleur bijvoorbeeld. Wil je liever niet vastzitten aan dezelfde kleur maar wel eenheid creëren ten opzichte van binnen? Je kunt natuurlijk ook dezelfde vormen en materialen terug laten komen in het tuinmeubilair. Heb je een ronde eettafel met betonlook? Overweeg dan bijvoorbeeld de Damon Eettafel in betonlook van WOOOD Outdoor!

Tip 2: Kies meubels die in de ruimte passen

Wees er van bewust hoe groot jouw buitenruimte daadwerkelijk is. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en voorkom je teleurstelling. Wanneer je een kleine tuin hebt is het verstandig vooraf keuzes te maken om zo te voorkomen dat je een té volle tuin krijgt. Kies voor planten die zoveel mogelijk tegen de wanden geplaatst kunnen worden en plaats niet teveel meubels, hierdoor oogt het ruimer. Beschik je juist over een grote tuin? Dan kun je meerdere zit- en loungehoekjes creëren in de tuin zoals een barbecue terras of bijvoorbeeld een overkapping. Speel met hoogteverschil voor een speelse uitstraling in verschillende gedeeltes.

Tip 3: Teken het eerst uit

Ben je er nog helemaal niet uit wat je met je tuin of balkon wil? Teken het dan eerst uit! Start met een simpele plattegrond van jouw tuin waar je vervolgens zelf een indeling in kunt tekenen. Hierdoor krijg je een beter beeld van hoe jouw gewenste inrichting er uit zal zien en welke mogelijkheden je hebt qua grootte van het tuinmeubilair. Het is veel makkelijker om de overwegingen op het gebied van tuininrichting nu alvast te maken dan wanneer je bezig bent. Op deze manier kun je namelijk ook bepalen of je juist meer of minder groen in je tuin wilt en of er ergens toch nog wat mist.