De verlichtingstrends van 2022

Verlichting is sfeerbepalend in ieder interieur en daarnaast ook nog eens functioneel. Een goed lichtplan is belangrijk! Verlichting is onder te verdelen in drie verschillende soorten: basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. Basisverlichting is, zoals de naam al doet vermoeden, de algemene verlichting zoals plafondspotjes en bijvoorbeeld plafonnieres. Functionele verlichting is verlichting die een functie heeft. Denk hierbij aan eettafelverlichting maar ook aan bijvoorbeeld een leeslamp. Sfeerverlichting is uiteraard om sfeer te creëren thuis. We nemen je mee langs de verlichtingstrends van 2022.

Trend 1: Ronde en organische verlichting

Een van de woontrends van 2022 is het gebruik van ronde en organische vormen in huis. Daar lees je hier meer over. Logischerwijs is dit dan ook terug te vinden op het gebied van verlichting. Waaraan moet je denken bij organische verlichting? Nou, bijvoorbeeld aan lampen gemaakt van natuurlijk materiaal zoals modellen van bamboe, rotan en kurk. Neem eens een kijkje tussen het assortiment van Good & Mojo. Zij zijn hierin gespecialiseerd.

Trend 2: Smart LED verlichting

Niet nieuw, maar wel een handige implementatie die in 2022 nog sterker zal toenemen: smart LED verlichting. Vrij vertaald: slimme LED verlichting. Je kunt op deze manier via je telefoon of tablet de verlichting in huis bedienen. Vanaf de bank de lampen dimmen, aan- en uitzetten en zelfs het aanpassen van kleur is mogelijk om zo een bepaalde sfeer in huis te creëren. Het enige wat je nodig hebt zijn smart LED lampen, welke tegenwoordig steeds makkelijker verkrijgbaar zijn.

Trend 3: Messing

Warm en sierlijk! Messing is een matgouden trendmateriaal wat net dat beetje extra luxe en glamour aan ieder interieur geeft. Doordat het een matte kleur betreft, krijg je geen uitgesproken, glinsterende goudkleur in huis maar juist een zachte, luxe uitstraling. En door het licht wat weerkaatst op het mooie messing ontstaat er een sfeervolle lichtinval in ieder hedendaags interieur.

Trend 4: Modern retro

Een traditionele lampenkamp, maar dan modern uitgevoerd. Helemaal in anno 2022! Vooral de ‘halve bol’ zien we veel terugkomen in vloerlampen en tafellampen. Door het gebruik van deze vorm creëer je een speels tintje in het interieur, het heeft namelijk veel weg van een soort paddenstoel. Bij Löwik Wonen & Slapen hebben we verschillende soorten en uitvoeringen van deze lamp in ons assortiment. Neem snel een kijkje tussen de verlichting op onze website of kom langs in onze showroom. Je bent van harte welkom!