Brave Ground, de kleur van het jaar 2021

ColourFutures™ van AkzoNobel gebruikt ieder jaar haar deskundige analyses met betrekking tot sociale, economische en designtrends om een nieuwe trendkleur van het jaar te bepalen. Door uitgebreid onderzoek te doen naar welke trends onze levens beïnvloeden, kunnen de experts bepalen wat mensen willen van de verfkleuren in huis en op producten.

De kleur van het jaar 2021 Brave Ground is een neutrale bruintint. De kleur draait om balans en stabiliteit in veranderende tijden en een onzekere wereld. “Het is een kleur dat ons kracht geeft en ons weer verbindt met de simpele dingen”.

Vier kleurpaletten met de kleur van het jaar Brave Ground

Met de basiskleur Brave Ground heeft ColourFutures™ vier kleurpaletten samengesteld die jou helpen om deze kleur te gebruiken en te combineren met andere tinten op een manier dat bij jou past. Brave Ground is overigens een fijne neutrale basis dat mogelijkheden biedt voor ieder interieur. Vooral wanneer je zelf graag regelmatig je kleurenpallet wilt aanpassen biedt deze kleur een fijne, warme basis dat goed combineert met andere natuurtinten, zoals te zien is in het ‘earth’ palet, maar ook met meer sprekende kleuren zoals het ‘expressive’ palet laat zien.  

Expressieve kleuren 

Positieve, stimulerende en verrassende kleuren. Het expressieve kleurenpalet bestaat uit verschillende tinten rood en roze, welke goed met elkaar combineren. Dit palet komt voort uit de behoefte om op te staat voor onze individuele overtuigingen. Het stimuleert creativiteit en geen kracht om een positief verschil te maken. De kleur Brave Ground brengt deze kleuren bij elkaar en geeft het een balans. 

Trust kleuren 

Aardetinten zoals klei, turf en leem uit dit kleurenpallet in combinatie met de kleur Brave Ground van het jaar 2021 geven een warme sfeer. Een plek van vertrouwen, gevoel van harmonie, verbinding en openheid. Deze kleuren stimuleren verbinding en samenwerking. De aardetinten worden gecombineerd met zachte, neutrale grijstinten voor een evenwichtig balans. 

Timeless kleuren 

Tijdloze en eigentijdse kleuren worden gecombineerd in dit inspirerende pallet. Neutrale kleuren worden gecombineerd met geel en okertinten. De tijdloze kleuren geven energie zonder overweldigend te zijn en brengen positiviteit en balans in jouw woonruimte. Brave Ground verbindt in dit pallet alle kleuren en geeft het geheel een balans. Het Timeless palet gaat over het zien van waarde van het verleden en hoe dit relevant kan zijn in onze toekomst. Een achtergrond waarbij oud en nieuw samenkomt. 

Earth kleuren

Een weerspiegeling van de natuur, van de aarde. Blauwe, groene en bruine kleuren geven in dit kleurenpalet een weerspiegeling van de zee en lucht, gras en bomen en de aarde. Een verbinding en herinnering aan de natuur en de noodzaak om het te beschermen. Deze kleuren kunnen een kalmerend en herstellend effect hebben op jouw gemoedstoestand. Het inspireert om verandering te omarmen en in kleine stapjes een nieuwe wereld te te creëren waarin we eenvoudigere manier van leven omarmen, goed voor mens en milieu. 

Brave Ground toepassen in jouw interieur

Brave Ground laat zich makkelijk combineren in verschillende interieurs en woonstijlen. Het is een naturel kleur dat warmte brengt in onze interieurs, of je nou een modern strak interieur hebt, een klassiek interieur of een landelijk interieur. Laat je inspireren door de kleurpaletten of ontdek je eigen combinatie. Wil je graag meer inspiratie over hoe jij de kleur van het jaar 2021 Brave Ground toe kunt passen in jouw eigen interieur? Laat je dan inspireren door onze stijlkamers in onze showroom of laat je adviseren door een van onze interieuradviseurs. Heb je de Tranquil Dawn, de kleur van het jaar 2020 nog op de muur? Deze kleur combineert ook heel mooi met Brave Ground!