Thuiskantoor: Inspiratie en tips!

Thuiskantoor inspiratie en tips blogJe eigen koffie, een gezellige inspirerende omgeving en natuurlijk geen reistijd. Lekker in je comfortabele outfit voor de laptop aan het werk. Thuiswerken heeft zo zijn voordelen, maar er kleven ook nadelen aan. Denk aan een slechte concentratie door teveel afleiding, maar ook lichamelijke klachten zoals een stijve nek door een slechte werkhouding. We geven je inspiratie en tips voor het creëren van een fijn en inspirerend thuiskantoor.

Creëer een vaste werkplek 

Hoe gezellig het ook lijkt om aan de eetkamertafel te werken, het werkt niet heel efficiënt. Je eetkamertafel is een plek die je associeert met ontspanning, dit wil je ook graag zo houden. Helemaal als je samen met anderen woont is het niet verstandig om aan de eetkamertafel te werken. Je zal merken dat je regelmatig wordt afgeleid, omdat dit een centrale plek is waar iedereen samen komt. Probeer daarom altijd een aparte werkplek thuis te realiseren. Het meest ideale is om hiervoor een kamer in te richten die je af kunt sluiten. Is dit nou geen mogelijkheid, dan kun je ook heel goed werkplek creëren in de woonkamer. Onze merken Zuiver en Kare Design hebben bieden stijlvolle bureaus en bureaustoelen waarmee je zeker wilt pronken in de woonkamer! 

Stressless ergonomische bureaustoelenErgonomische werkplek

Nu heel Nederland massaal thuis werkt, is het goed om even stil te staan bij een goede werkhouding. Werk je nou altijd al thuis, dan raden wij aan om een goede ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan de comfortabele bureaustoelen van Stressless, met een ultiem zitcomfort! Werk je voor een korte tijd thuis of bijvoorbeeld één dag in de week, dan hoef je natuurlijk niet gelijk het complete kantoorpakket aan te schaffen. Met een paar handige tricks, zorg jij voor een goede zithouding wanneer je thuis werkt! 

Verstelbare bureaustoel

Een belangrijk onderdeel van een goede werkplek is een verstelbare bureaustoel. Om een goede werkhouding aan te nemen is het belangrijk dat je met jouw armen in een hoek van 90 graden zit, op dezelfde hoogte zit als jouw bureau. Zo kun je de beste zithouding aannemen. Wanneer je bijvoorbeeld te hoog zit heb je al snel de neiging om voorover te buigen. Hierdoor belast je jouw nek, schouders en rug. Heeft jouw bureaustoel armleuningen? Zorg dan dat deze op dezelfde hoogte zitten als jouw bureau. Heb je nou geen verstelbare bureaustoel, maar zit je wel te laag? Verhoog dan de zithoogte met een kussen! 

Werken achter een laptop

Wanneer je thuis werkt achter een laptop kijk je teveel naar beneden. Hierdoor krijg je al snel last van een stijve nek. Je kunt ervoor kiezen om een normaal beeldscherm aan te schaffen, maar er zijn ook eenvoudigere oplossingen. Schaf een apart toetsenbord en muis aan welke je aan kunt sluiten op jouw laptop. Zet de laptop vervolgens op een stapel boeken, zodat het scherm wat hoger komt. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om af en toe te bewegen. Ga in je pauze een blokje om en vergeet niet zo nu en dan wat rek en strek oefeningen te doen!

Desk soft snake walnut kare designEen opgeruimde werkplek 

Voor goede concentratie is het belangrijk dat je niet teveel wordt afgeleid. Natuurlijk mag het wel een gezellige werkplek worden, maar zorg er wel voor dat je regelmatig rommeltjes op het bureau opruimt. Zo heb je alle ruimte om rustig te werken. Planten geven hebben ook een rustgevend effect, dus zet gerust een mooie groene plant op je bureau of in jouw thuiskantoor.

Zuiver bureaustoelenKantoorplanten

Kare Design vintage thuiskantoor

Inspiratie voor jouw thuiskantoor!

Een thuiskantoor heeft als voordeel dat je deze geheel naar eigen smaak mag inrichten. Creëer een fijn huiselijk gevoel met een mooi vloerkleed onder te bureau. Jouw bureau hoeft ook niet een standaard kantoor uitstraling te hebben. Hou je van natuurlijke materialen? Ga dan voor een mooi houten bureau. Het voordeel is dat wanneer je een werkhoekje creëert in jouw woonkamer, je deze af kunt stemmen op de rest van het interieur. Zo stijl je de Barbier bureautafel van ons merk Zuiver heel eenvoudig naar jouw eigen stijl! Door de subtiele afmetingen van het bureau is deze eenvoudig in jouw interieur of kantoor te plaatsen, zonder dat het al te veel ruimte in beslag neemt. 

Bureau barbier zuiver