Slaapkamer inrichting voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk, je brengt tenslotte ⅓ van je dag slapend door. De inrichting van jouw slaapkamer speelt een belangrijke rol in de kwaliteit van jouw nachtrust. Zo is het belangrijk dat je een goed bed hebt dat aansluit op jouw behoeften, kunnen de kleuren in jouw slaapkamer een positief effect hebben en is een minimalistische inrichting bevorderlijk voor jouw nachtrust. 

Een minimalistische slaapkamer inrichting

Overdag nemen we veel indrukken en informatie tot ons. Om dit allemaal te verwerken is een rustgevende slaapkamer belangrijk. Hier geldt de regel: less is more! Zo kun je aan het einde van een drukke dag jezelf terugtrekken en ontspannen voordat je gaat slapen. Vermijd daarom drukke prints aan de muur en zorg ervoor dat je kamer opgeruimd is. Haal daarnaast alles weg wat niet te maken heeft met slapen. Een televisie in de slaapkamer is niet bevorderlijk voor jouw nachtrust, maar ook spullen die te maken hebben met werk leiden teveel af en zorgen ervoor dat je niet volledig tot rust kunt komen. 

Minimalistische inrichting slaapkamerVoldoende opbergruimte in je slaapkamer

Een opgeruimde slaapkamer geeft rust. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in de slaapkamer. Kies voor een ruime linnenkast die voldoende opbergruimte geeft om jouw kleding in op te bergen en eventueel ander linnengoed. Een extra ladekast in de slaapkamer biedt jou de gelegenheid om andere spullen in op te bergen, bijvoorbeeld jouw verzorgingsproducten. Leg jij altijd van alles op jouw nachtkastje? Kies dan voor een nachtkastje met opbergruimte. Hier kun je een boek, mobiel, medicijnen en andere spulletjes die je bij de hand wilt hebben in opbergen. Doordat het niet in het zicht ligt, voorkom je extra prikkels die je wakker houden. 

Voldoende opbergruimte in je slaapkamerGa voor rustgevende kleuren 

Naast een rustgevende inrichting zijn de kleuren in jouw slaapkamer ook bepalend voor jouw nachtrust. Kleuren hebben namelijk invloed op jouw humeur. Zo geven geven kleuren als rood, geel en oranje veel warmte, maar ook energie. Koelere kleuren als groen en blauw hebben juist een rustgevende uitstraling. Voor de beste slaapkwaliteit raden wij zachte blauwe- of groene tinten aan. Pas ook op met teveel en kleurrijke accessoires. Pas natuurlijke kleuren en materialen toe. Groene planten in de slaapkamer is ook een goed idee. Veel groene planten hebben een lucht zuiverende werking, daarnaast geven planten ook een rustgevende uitstraling. 

Een comfortabel bed 

Het belangrijkste element van jouw slaapkamerinrichting is het bed. Een comfortabel bed met een goed matras dat is afgestemd op jouw behoeften zorgt ervoor dat jij ‘s ochtends uitgerust wakker wordt. Een goed matras is afgestemd op jouw postuur, gewicht en houdt rekening met jouw slaaphouding. Een matras dat jou op de juiste manier ondersteund, zorgt ervoor dat jij de hele nacht ongestoord slaapt en weer fit wakker wordt.