Ruilen en retourneren

Ruilen

Uw webshopartikel beschadigd, toch liever een andere kleur of maat? U kunt uw webshop artikelen binnen 14 dagen na levering ruilen en moet dit binnen 14 dagen na levering kenbaar maken, u dient hiervoor het retourformulier op onze website in te vullen. Een van onze medewerkers zal contact met u opnemen over de gewenste ruil. Mogelijke extra kosten worden op dat moment met u besproken.

Wanneer u uw webshop artikel retour stuurt of brengt dient deze, indien redelijkerwijs mogelijk, in originele verpakking en staat bij Löwik Wonen & Slapen worden geleverd. De klant is zelf verantwoordelijk voor de verzending en verzendkosten van de retourzending.

Retouren

Bent u niet tevreden over het webshop artikel en wenst u deze te retourneren? Dit kunt u binnen 14 dagen na levering kenbaar maken door de retourzending aan te melden via onze website of door het herroepingsformulier volledig ingevuld retour te zenden. U dient de retourzending binnen 14 dagen na aanmelding te hebben voltooid. Graag vernemen wij uw reden van retour, zodat wij ons kunnen blijven verbeteren, u bent hiertoe niet verplicht.

Indien u alle geleverde webshop artikelen retourneert zal Löwik Wonen & Slapen de volledige order crediteren inclusief de oorspronkelijke verzendkosten. De retourkosten zijn voor rekening van de klant en worden niet door Löwik Wonen & Slapen vergoed. De kosten worden binnen 30 dagen overgemaakt na ontvangst van de artikelen. Löwik Wonen & Slapen gebruikt dezelfde betalingsmethode die u heeft gebruikt om de bestelling te betalen, tenzij u uitdrukkelijk anders aangeeft of wij andere redenen zien om hier vanaf te wijken.

U kunt er ook voor kiezen om uw retourartikelen te komen brengen in Vriezenveen of Rijssen, u dient uw bevestigde retourmelding, die u heeft ontvangen na het invullen van ons formulier, mee te nemen. U dient vooraf uw zending telefonische of per e-mail aan te melden.

Wanneer u uw artikel retour stuurt of brengt dient deze, indien redelijkerwijs mogelijk, in originele verpakking en staat bij Löwik Wonen & Slapen worden geleverd. De klant is zelf verantwoordelijk voor de verzending en verzendkosten van de retourzending. Indien gewenst kan Löwik de retourzendig voor u regelen, de verzendkosten worden ingehouden op het te crediteren bedrag van uw bestelling.

Uitzonderingen retouren

Löwik Wonen & Slapen behoudt zich het recht om voor de volgende situaties een retourzending niet per definitie te hoeven accepteren:

  1. Producten / meubelen die als zelf montage pakket worden geleverd en vervolgens door de klant zelf zijn gemonteerd en daarna weer gedemonteerd.
  2. Producten die indien uit originele verpakking is gehaald en is gebruikt vanuit hygiënisch oogpunt niet meer kunnen worden verkocht o.a matrassen, hoofdkussens, dekbedden, dekbedovertrekken etc.
  3. Producten die aantoonbaar door zelfmontage of onkundig handelen van de klant zijn beschadigd.
  4. Producten die door voor de klant speciaal zijn samengesteld en daardoor niet meer als nieuw verkocht kunnen worden.
  5. Producten met een levertijd. Deze producten worden op bestelling geproduceerd en betreffen geen voorraad artikel.

Ontvangen wij een product retour dat dusdanig gebruikt is dat het niet meer ‘als nieuw’ verkocht kan worden, dan behouden wij ons het recht voor een bedrag in mindering te brengen op het terug te storten aankoopbedrag. We vragen uw begrip voor het feit dat wij ook een volgende koper het product onbeschadigd en in nieuwstaat willen aanbieden.