Onderhoudstips voor jouw meubels!

Onderhoud meubels

Wanneer je nieuwe meubels hebt aangeschaft, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijven. Regelmatig onderhoud van jouw nieuwe meubels is belangrijk om het materiaal in topconditie te houden.  De grote voorjaarsschoonmaak is een mooi moment om jouw meubels te onderhouden, maar om jouw meubels in topconditie te houden is het belangrijk dat dit zo’n 2 tot 3 keer per jaar gebeurt. Het onderhouden van jouw meubels hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn, daarom geven we je graag een aantal tips. Ontdek hoe je jouw leren meubels, stoffen meubels en houten meubels het beste kunt reinigen en onderhouden en welke onderhoudsproducten je hiervoor nodig hebt.  Lees voor het het reinigen en voeden met onze onderhoudsmiddelen altijd eerst de gebruiksaanwijzing.


Onderhoudstips stof

Bij stoffen meubels zijn vlekken altijd een issue, maar dit hoeft niet zo te zijn. Stof is dan wel gevoelig voor vlekken, maar dit is eigenlijk alleen zo wanneer je ze niet behandeld (impregneert). Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van jouw stoffen meubels. Dit maken wij graag mogelijk met onze All in House Premium service. We geven je graag tips hoe jij stof het beste kunt beschermen, onderhouden en hoe jij vlekken kunt verwijderen. Ontdek alles over het onderhouden en reinigen van jouw stoffen meubels.

Onderhoud stoffen meubels

Onderhoudstips leer 

Leer is een natuurlijk product wat regelmatig onderhoud nodig heeft. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, maar belangrijk is wel dat je hier de juiste producten voor gebruikt. Er zijn namelijk veel verschillende soorten leer, met ieder andere eigenschappen. We leggen je graag uit hoe jij het onderhoud van jouw leren meubels aan moet pakken. Het reinigen en voeden van leer kan met speciale onderhoudsproducten. Hierdoor blijft het leer soepel en blijft de kleur mooi. Door op de juiste manier jouw leren zitmeubelen te reinigen en te onderhouden kun je hier jarenlang van genieten.

Onderhoudstips hout

Wil jij jouw houten meubels mooi houden en beschermen tegen invloeden van buitenaf? Dan is het belangrijk dat jij jouw houten meubels af en toe een onderhoudsbeurt geeft. Zo blijven jouw meubels mooi en kun je er jarenlang van genieten. Houten meubels kun je het beste twee tot drie keer per jaar behandelen. Eetkamertafels en salontafels worden intensiever gebruikt en kunnen daarom het beste drie tot vier keer per jaar behandeld worden. Er zijn verschillende houtsoorten met diverse afwerkingen, daarom heeft ieder houtsoort ook behoefte aan een ander soort onderhoud. We hebben het voor jou op een rijtje gezet, zodat je hier direct mee aan de slag kunt.

Onderhoud houten meubels