De grootste woonboulevard van Oost-Nederland

De nieuwste slaapkamertrends van 2017

Een slaapkamer is een belangrijke plek om tot rust te komen. Naast een goed bed is een harmonieuze sfeer belangrijk, dit zorgt voor positieve energie. Sfeer is zeer persoonlijk, maar heeft ook te maken met de trends die we in woonbladen, op televisie, internet en in grote interieurwinkels zien. De beelden zijn van invloed op wat wij wel of niet mooi vinden, daarom een aantal slaapkamertrends op een rijtje:

Veel natuurlijke materialen

Het is nu eenmaal bewezen, van natuurlijke materialen worden we rustig en kalm. Het doet ons denken aan de natuur en daarom zijn het dus uitgelezen materialen voor de slaapkamer. In 2017 gebruiken we veel natuurlijke materialen als hout, marmer, wol en riet. We zien bijvoorbeeld veel houten krukjes, huiden, aardetinten, en lampen in de slaapkamer staan, een warm geheel.

Een geborgen kleur

Het is belangrijk dat de kamer rust uitstraalt en kleur helpt goed mee om een goede basis neer te zetten. Dit jaar zijn harmonieuze kleuren als donkerblauw en donkergroen te zien in de slaapkamer. Kleur in de slaapkamer brengt sfeer en geborgenheid, in ieder geval zorgen deze twee kleuren voor een donkere sfeer wat het slaapritme ten goede zal komen.

Bekijk de Auping boxspring collectie

Een warme sfeer

Een slaapkamer moet aangenaam en warm aanvoelen, maar de ruimte te warm stoken is niet goed voor de gezondheid. Warmte kan ook op een andere manier toegevoegd worden, u kunt bijvoorbeeld een hoogpolig kleed neerleggen, lekker veel kussens, woonaccessoires en extra plaids op uw bed leggen. Als het echt koud wordt, kunt u er een laagje bovenop doen.

Meer groen

De meningen zijn verdeeld, maar een kamerplant in de slaapkamer is een goed idee. Planten verbeteren de lucht door verontreinigde deeltjes te filteren, ze verhogen de luchtvochtigheid en brengen het zuurstofgehalte omhoog.  Verder is een plant groen en groen is een frisse kleur waar we rustig van worden, dat is een win-win.

Een hotelsfeer

In veel slaapkamers wordt steeds vaker gekozen voor een mooi hoofdbord aan het bed, dit geeft een geborgen gevoel. Een hoofdbord geeft verder een luxe uitstraling en zorgt voor een hotelgevoel. Bij veel bedden kan een hoofdbord gezet worden, maar het hotelgevoel ontstaat vooral bij boxspring bedden. Bij Löwik Wonen & Slapen kunt u terecht voor een mooie en eenvoudig bedden of u kunt samen met de slaapspecialist uw  favoriete bed samenstellen. Door het hotelgevoel voelt u zich een gast in je eigen huis.