De grootste woonboulevard van Oost-Nederland

Een nieuwe bank uitzoeken? Het is niet niks!

Allereerst moet je jezelf de vraag stellen, welke eigenschappen moet een bank bezitten die aansluiten bij mijn woonwensen.
Wil ik een relaxbank, een bank om lekker op te loungen, een bank met actieve zit, een elementenbank met losse modules…. en qua stijl. Een designbank, of juist meer retrostijl, landelijk romantisch of industrieel…. Er zijn ontelbare mogelijkheden.

Ruimte

De keuze wordt natuurlijk allereerst al bepaald door de beschikbare ruimte. Een hoekbank vraagt vaak om meer ruimte, maar kan een kleine ruimte ook juist optisch groter maken wanneer er voor een bank op een pootje wordt gekozen, dat geeft een ruimtelijk effect neem bijvoorbeeld ons model Noir van Furninova.
Een bank met een longchair geeft je een heerlijk liggedeelte maar laat ook eigenlijk een volwaardige zitplek verdwijnen.

Een hoekbank met een ottomaan heeft beide. Een heerlijke ligplek maar ook een extra zitplek, maar is vaak iets langer en vraagt daardoor  meer ruimte, zie ons model Noir.

Wil je toch relaxen in een kleine ruimte is er ook de mogelijkheid te kiezen voor een grotere bank waarvoor een losse voetenbank (hocker) kan worden geplaatst. De hocker kan tevens dienen als extra zitplaats of als bijzettafel, de bank Oslo is hiervan een voorbeeld.

Hoe zit de bank qua comfort?

Als dan het formaat van de bank is bepaald moeten er nog veel keuzes gemaakt worden. Willen we een actieve zit of juist een lekkere loungebank met een diepe zit. Of kiezen we voor een verstelbare zitdiepte? Dat kan ideaal zijn, denk aan bijvoorbeeld een lengteverschil tussen de partners. Bij ons model Rigas kan standaard voor een zitdiepte van 52 of 56 cm worden gekozen of voor een verstelbare zit tussen de 52 en 56 cm die vastgezet kan worden op de gewenste diepte. Daarnaast heeft het model de keuze uit diverse types armleggers en poten. Zo is het model Rigas in te passen in elke woonstijl.

Of willen we juist de mogelijkheid van een elektrisch verstelbare zit en rug? Zelfs dat is bij het model Rigas mogelijk.

Dan is er ook nog een loungebank met daarop een verentop voor een extra “pluffy” effect en een heerlijk comfort zoals bijvoorbeeld de bank Vesta, die zowel in een hoek of als losse bank leverbaar is.

Modules

Daarnaast is er ook de keuze voor een bank met losse modules, de afzonderlijke delen zijn keurig aan de zijkanten afgewerkt waardoor ze vrij geplaatst kunnen worden. Leuk als je graag de ruimte anders wilt indelen of als je wilt werken met delen in verschillende kleuren. Natuurlijk zijn ze onderling ook aan elkaar te koppelen, zoals het model Namia. Zelfs verschillende materialen zijn mogelijk door eventueel een leren deel toe te passen.

Mocht het u inmiddels duizelen van alle mogelijkheden, geen zorg……onze verkoopadviseurs  helpen u graag verder om samen met u tot een prachtig plan te komen dat geheel op uw wensen is afgestemd. Tot ziens in Vriezenveen!