Matrassen

Matrassen, kom proefliggen!

Prettig slapen is belangrijk en dat gebeurd vooral op een goed matras. De keuze in matrassen is erg groot, zo zijn er traagschuim matrassen, boxspring, latex matrassen, luchtgeveerde matrassen, Geltex matrassen, matrassen met pocketvering en ga zo maar door. Welk matras op welke bedbodem het lekkerste slaapt, is voor een ieder individu verschillend. Kom daarom proefliggen bij Löwik wonen & slapen, waar onze deskundige slaapadviseurs u kunnen vertellen welke matras voor u geschikt is. Bij Löwik Wonen & Slapen weten we als geen ander hoe belangrijk een goede matras, en dus een goede nachtrust is. Onze slaapexperts nemen uitgebreid de tijd om u te adviseren in de keuze voor uw ideale matras. Bovendien heeft u bij veel matrassen 90 dagen omruilgarantie, zodat u uw nieuwe matras uitgebreid kunt testen.

Bij Löwik Wonen & Slapen vindt u alle topmerken in matrassen zoals Auping, Tempur, Serta, Sealy, Eastborn.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Kies jouw juiste matras

Wat is jouw gewicht, wat is jouw lengte, heb je het vaak koud of heb je het vaak warm? Wat voor figuur heb je? Brede heupen, brede schouders of een brede taille? Ben je een rugslaper, zijslaper of buikslaper? Zomaar een paar vragen die nodig zijn om tot een goed advies te kunnen komen. Het belangrijkste is dat je wervelkolom in een correcte houding ligt en dat je het slaapsysteem comfortabel vindt aanvoelen. Kom daarom proefliggen bij Löwik, waar onze deskundige slaapadviseurs u kunnen vertellen welke matras voor u geschikt is. Bovendien heeft u bij vele matrassen 90 dagen omruilgarantie, zodat u uw nieuwe matras uitgebreid kunt testen.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een matras

Het belangrijkste van comfortabel slapen is, dat de wervelkolom in een correcte houding ligt én dat het matras lekker ligt. Als u een matras uitkiest, zijn er een aantal zaken waar u goed over na moet denken. Om u te helpen hebben we er een aantal op een rij gezet:

  1. De lengte: Uw lengte is bepalend voor het matras. Bij een gemiddelde lengte is een matras van 2.00m goed. Bent u langer, dan past een matras van 2.10 of 2.20m beter.
  2. Het postuur: Ook uw postuur speelt mee, het bepaalt de breedte van het matras. Heeft u een normaal postuur dan is een matras van 90 cm breed voldoende.
  3. Allergieën: Bent u allergisch voor huisstofmijt of een andere materiaalsoort, dan moet u goed kijken op de labels van het matras. Er zijn een aantal certificaten die garanderen dat het matras speciaal daarvoor geschikt is.
  4. Fysieke klachten: Als u lichamelijk klachten heeft zoals rugpijn, nekpijn of heupklachten, dan kunnen kwalitatief goede matrassen de klachten laten verminderen. Kijk bij de aanschaf goed naar drukverlagende eigenschappen. Met proefliggen en een goed advies kunt u de hardheid checken en voelen of het matras uw lichaam voldoende ondersteunt.
  5. Warmte: Als u het snel warm heeft tijdens het slapen, is het prettig als het matras en het dekbed op elkaar zijn afgestemd. Er zijn matrassen met een goede ventilatie waarbij u uw warmte snel kwijt kunt. Andersom werkt het hetzelfde. Heeft u het snel koud, dan kunt u beter een matras uitkiezen die de warmte vasthoudt. Hebben u en uw partner beiden andere wensen, dan kunt u in het tweepersoons bed gewoon 2 losse matrassen (aangepast aan uw wensen) naast elkaar leggen.
  6. Ventilatie: We verliezen in de nacht ongeveer een halve liter vocht, voor een deel trekt dit in het matras. Om o.a. schimmelvorming te voorkomen, is het belangrijk dat het matras ventileert. Op deze manier verlengt u de levensduur van het matras.
  7. Hygiëne: Voor onze hygiëne is het belangrijk dat de omtrek of de tijk van het matras schoon blijft. Let erop dat u de tijk met een rits eraf kunt halen, zodat u het eenvoudig in de wasmachine kunt wassen.
  8. Garantie: Iedere fabrikant heeft andere periodes met garantie. Kijk goed hoe de garantie bij het matras wordt aangeboden en laat u uzelf goed voorlichten.