Kleur van het jaar 2020: Tranquil Dawn

Inspiratie Tranquil Dawn horizon

De kleur van het jaar 2020

Ieder jaar voert ColourFutures™ van AkzoNobel een onafhankelijk trendonderzoek met een team ontwerpers en trenddeskundigen vanuit de hele wereld. Het onderzoek richt zich niet alleen op designtrends, maar neemt ook sociale en economische trends mee. Vanuit daar wordt er een hoofdkleur en bijpassend kleurenpalet bepaald voor het nieuwe jaar. Een kleur dat de behoefte van mensen beantwoordt en woonruimtes van velen laat transformeren. De kleur van het jaar 2020 is: Tranquil Dawn!

“The human touch”

We leven steeds meer in een digitale wereld waar we 24/7 aanwezig zijn. Met een snelle toename van kunstmatige intelligentie en robotica hebben mensen behoefte om hieraan te ontvluchten. Er is behoefte aan meer betekenis en creativiteit, een ‘human touch’ in ons huis en interieur. Denk hierbij aan positieve connecties, maar ook een plek waar we tot rust kunnen komen en kunnen reflecteren. Een thuis waar we ons kunnen verbinden met onze vrienden en familie en waar wij onszelf kunnen zijn.

Tranquil Dawn: de Flexa kleur van het jaar 2020

De kleur van het jaar 2020 – Tranquil Dawn – wordt in Nederland uitgebracht door Flexa. De kleur is gebaseerd op de kleuren van de morgenschemering, het begin van een nieuwe dag. De kleur Tranquil Dawn geeft een kalme en heldere sfeer. Net als de rust van de morgenschemer op een mooie lenteochtend. De mix van groen, grijs en blauw die je in de ochtendschemering ziet, is de inspiratie geweest voor de kleur Tranquil Dawn.

Vier kleurpaletten met de hoofdkleur Tranquil Dawn

Vanuit de hoofdkleur Tranquil Dawn zijn er 4 kleurpaletten ontwikkeld, zodat jij de kleur kunt gebruiken op een manier die bij je past. Een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid, de manier waarop jij wilt leven en hoe jij je wil voelen. 

A home for care

‘Om positieve verbindingen te maken’

Een kleurenpalet met zachte en luchtige kleuren voor ruimtes waar we tijd vrijmaken voor vrienden en familie. Een plek waar we positieve connecties maken met de mensen die er echt toe doen. De zachte kleuren geven jouw woonruimte een rustige en lichte, maar warme uitstraling.

Kleurenpallet Care kleurentrend 2020 tranquil down

A home for play

‘Om blijdschap te ervaren’

Dit kleurenpalet geeft de ruimte energie met uitdagende maar vooral vrolijke kleuren. Het palet leent zich voor het creëren van blokken en patronen met de Tranquil Down kleur als basis. De kleuren prikkelen je zintuigen en zullen je interieur verwarmen als een mooie zomerdag.

Kleurenpallet Play kleurentrend 2020 tranquil down

A home for meaning

‘Om open te staan voor verwondering’

Een palet met subtiele frisse grijstinten voor een ruimte waar stilte en reflectie centraal staan. Een evenwichtig kleurenpalet met de kleurtrend Tranquil Dawn. Voor een minimalistisch en tijdloos interieur. Vrij van afleiding kunnen we ons concentreren op belangrijke dingen. Vul het kleurenpalet met natuurlijke materialen aan, zoals onbewerkt hout, leer, linnen of beton. 

Kleurenpallet Meaning kleurentrend 2020 tranquil down

A home for creativity

‘Om te herontdekken wie we zijn’

Een rijk en verzadigd kleurenpalet met warme kleuren in combinatie met lichtere tinten. Het palet voelt aan als een warme herfstdag. In een creatief interieur komen oud en nieuw samen en maken we ons eigen verhaal. Een sfeervolle ruimte met een diversiteit aan materialen. Maar ook opvallende items die het sfeervol maken, zoals aardewerk vazen, gekleurd glas en schilderachtige bloemenprints.

Kleurenpallet Creativity kleurentrend 2020 tranquil down

Ben jij ook toe aan een interieurupdate en ben jij geïnspireerd door de kleur Tranquil Dawn, maar weet je niet goed hoe je een kleuren pallet in jouw huis moet toepassen? Onze interieuradviseurs geven jou graag een vrijblijvend en persoonlijk kleur- en interieuradvies. Lees ook meer over de Woontrends van 2020, uitgebracht door INretail.