Ergonomische bureaustoelen

Wanneer je lange dagen achter je bureau zit, is een goede zithouding belangrijk om rugklachten te voorkomen. Een ergonomische bureaustoel helpt jou de juiste zithouding aan te nemen. Heb je last van rugklachten? Neem dan contact op met een arts of orthopeed. Zij kunnen onderzoeken waardoor jouw klachten zijn ontstaan en wat een juiste oplossing is.

Een comfortabele bureaustoel koop je bij Löwik

Werk je veel thuis of heb je een eigen kantoor en ben jij op zoek naar een goede bureaustoel? Bekijk eens onze collectie bureaustoelen. We bieden bureaustoelen van diverse merken als Stressless, Zuiver en Kare Design. Stressless staat bekend om het geweldige zitcomfort van haar relaxfauteuils, datzelfde comfort is doorverteld naar de home-office collectie van Stressless. De beste kwaliteit materialen worden gebruikt. Zo wordt er in de zitting koudschuim gebruikt met een nosag vering. De bureaustoelen zijn bekleed met rundleder, maar zijn daarnaast ook verkrijgbaar in verschillende soorten stoffen.

Ergonomische bureaustoelen

Een bureaustoel ergonomisch zorgt ervoor dat je de juist zithouding aanneemt. Een actieve houding is hierin belangrijk. Daarnaast geeft een lendesteun een goede ondersteuning aan jouw onderrug en zorgt een verstelbare hoofdsteun ervoor dat jouw hoofd en nek goede ondersteuning krijgen. Onze bureaustoelen zijn ook in hoogte verstelbaar. Bedenk voor jezelf goed wat je nodig hebt. Zoek je een bureaustoel waar je comfortabel in kunt zitten of heb je liever een ergonomische bureaustoel waarin beweging van jouw lichaam wordt gestimuleerd?

Verschillende designs bureaustoelen

Kare Design en Zuiver hebben prachtige bureaustoelen met een uniek design. Zoek je een bureaustoel met wieltjes die ook nog eens een goede match is met jouw interieur? Bekijk dan de collecties van Zuiver en Kare Design. Zij hebben unieke designs in verschillende woonstijlen, van vintage tot modern. Dit zijn bureaustoelen die geschikt zijn voor normaal particulier gebruik, bijvoorbeeld als je jouw eigen administratie wilt doen achter je bureau of lekker online aan het shoppen bent. Zoek je een bureaustoel voor dagelijks (professioneel) gebruik, bijvoorbeeld voor jouw thuiskantoor? Ga voor een ergonomische bureaustoel die jouw lichaam op de juiste manier ondersteund.

De juiste zithouding achter een bureau

Voor een goede ergonomische zithouding is het belangrijk dat jouw bureaustoel op de juiste manier is ingesteld. Volg hiervoor de stappen zoals hieronder is beschreven:

  1. Stel als eerste de juiste zithoogte in. Je heupen moeten net iets hoger zitten dan je knieën.
  2. Stel vervolgens je armleuningen en bureau in. Jouw armen moeten in een hoek van 90 graden liggen. Op deze hoogte stel je zowel je bureau als jouw armleuningen in. Belangrijk is dat jouw armen worden ondersteund en dat jouw schouders ontspannen zijn.
  3. Stel als laatste je rugleuning in en zorg daarbij dat de bolling van de rug (of de lendensteun) in de holling van jouw rug ligt.

Ergonomsiche bureaustoel