Barstoelen en barkrukken

Wat dacht je van een ontbijtbar in je keuken of een bartafel als vervanging van jouw eettafel? Tegenwoordig zien we het steeds vaker: barstoelen en barkrukken in plaats van eetkamerstoelen. Wat dacht je van een bartafel in de serre of tuinkamer? Misschien heb je zelfs een bar in de tuin of in huis. Daar horen natuurlijk toffe barkrukken bij! Bekijk onze ruime collectie barstoelen en barkrukken online of kom proefzitten in onze showroom.

349 producten gevonden

Barkrukken keuken

Ben je op zoek naar barkrukken voor in de keuken? We hebben een toffe collectie barkrukken voor bij jou in de keuken! Het is goed om na te denken over het type materiaal, omdat barkrukken in de keuken worden geplaatst. In een keuken komt veel vet vrij, bijvoorbeeld aan de bovenkant van de bovenkastjes in jouw keuken. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor goed afneembaar materiaal. Wellicht werkt een leren barkruk of een kunststof barkruk goed in jouw keuken! Wil je toch graag stof? Zorg ervoor dat je de stof impregneert, zodat vuil en vlekken op de bekleding blijven liggen.

Barkrukken en barstoelen

Barkrukken vragen weinig ruimte en zorgen voor een informele stemming. Bij iedere bar en gelegenheid passen andere barkrukken of barstoelen. Er zijn verschillende barstoelen te vinden, denk aan design barstoelen, landelijke barkrukken, stoere industriële krukken en barstoelen met een klassiek uitstraling. Ook barstoelen met een vintage karakter zijn helemaal van nu. Voor het maken van de juiste keuze, een aantal tips:

  • Het materiaal van een barstoel is belangrijk. Je kunt kiezen voor stof, kunstleer, hout, leer, metaal en kunststof. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen in het onderhoud en comfort. Barkrukken met leer hebben een stoere uitstraling, terwijl een barstoel van stof goed past bij verschillende woonstijlen en het geheel een warme en huiselijke sfeer geeft. Kijk goed welke uitstraling bij jouw interieur past en verlies het onderhoud en gebruiksgemak van de bekleding niet uit het oog.
  • Er zijn veel verschillende type barstoelen. Zo zijn er barkrukken met een kuipmodel, een schaalvorm en krukken met een normale zitting. Kies voor een barstoel met rugleuning voor extra comfort. Een barstoel kun je niet onder de tafel of bar schuiven, een barkruk daarentegen wel. Kies vooral een barstoel of barkruk die goed past bij de bar of de keuken. Voor een comfortabele zit heeft u per persoon 60 cm breedte nodig aan het werkblad.
  • Barstoelen en barkrukken zijn in verschillende hoogtes leverbaar. Om comfortabel aan een bar te zitten mag het verschil tussen de bovenkant van het blad en de bovenkant van de zitting 27-28 cm zijn, met een maximum van 30 cm.
  • Een barstoel kan verschillende onderstellen hebben, zoals een sledepoot, een draaivoet, of gewoon met vier poten. Het is belangrijk dat er een goede steun is waar de voeten op kunnen rusten, omdat de voeten niet bij de vloer kunnen komen. Let er goed op dat de barstoelen makkelijk naar achteren kunnen schuiven als je op wil opstaan en dat ze geen krassen maken op jouw vloer.

Barkruk kopen

Wil jij graag een barkruk kopen, maar weet je nog niet zo goed wat bij jouw woonsituatie en interieurstijl past? Geen probleem! Kom gerust bij ons langs in de showroom, dan helpen onze interieuradviseurs jou graag verder.

Goedkope barkruk

Op zoek naar een goede deal voor een goedkope barkruk? Dat kan! Wij krijgen namelijk regelmatig nieuwe collecties binnen en oude collecties gaan er dan uit. De showroommodellen daarvan gaan voor een zacht prijsje weg. Vaak hebben we ook hele toffe aanbiedingen, waardoor een barkruk wel erg goedkoop wordt! Dus ook voor een goedkope barkruk kom je bij Löwik Wonen & Slapen, we hebben namelijk een uitgebreide collectie barstoelen en barkrukken binnen verschillende prijsklassen.

barstoelen en barkrukken