Dekbedovertrekken

Dekbedovertrekken

Luxe dekbedovertrekken verkrijgbaar in diverse  stijlen, kleuren, modellen en materialen. Slaapt u het liefst onder een dekbedovertrek van katoen, satijn, flanel of percale? Of wilt u liever synthetisch bedtextiel. Alles is mogelijk met ons grote assortiment beddengoed! Alle bekende bedden merken zoals: Auping, Beddinghouse, Damai, Kardol Verstraten, Hekkert & Vanderleen en Droomdomein vindt u in  onze slaapafdeling op de 1e verdieping van onze woonboulevard. Geef uw slaapkamer een nieuwe look met een nieuw dekbedovertrek!

 • Dekbedovertrek Cromer Wit Heckett & Lane Löwik Wonen & Slapen

  Dekbedovertrek Cromer

   69,95
  Producten bekijken
 • Dekbedovertrek Flanel Alaska Heckett & Lane Löwik Wonen & Slapen

  Dekbedovertrek Flanel

  v.a. 24,95
  Producten bekijken
 • Dekbedovertrek Katoen Satijn Wootton Heckett & Lane Löwik Wonen & Slapen

  Dekbedovertrek Katoen Satijn

  v.a. 39,95
  Producten bekijken
 • Dekbedovertrek Katoen Satijn Hotellinnen Oranje Heckett & Lane Löwik Wonen & Slapen

  Dekbedovertrek Katoen Satijn Hotellinnen

   49,95
  Producten bekijken
 • Dekbedovertrek Puntini Taupe Grey Heckett & Lane Löwik Wonen & Slapen

  Dekbedovertrek Puntini

   49,95
  Producten bekijken
 • Hoeslaken Satijn Wit Heckett & Lane Löwik Wonen & Slapen

  Hoeslaken Satijn

   22,95
  Producten bekijken

Comfortabel dekbed

U slaapt graag goed en comfortabel. Een dekbed en zijn overtrek spelen daarbij een belangrijke rol. Het overtrek bepaalt vooral de luxe en hoe het dekbed aanvoelt. Het moet een goede combinatie zijn met het dekbed: Het moet warmte geven in de winter en koelte in de zomer. Er zijn veel exemplaren te vinden, wat prettig is, want dan is er een grote kans dat u het ideale dekbedovertrek zult vinden. Als u een nieuw dekbedovertrek wilt aanschaffen zijn er een aantal punten waar u dus goed op moet letten. Wij denken dan aan:

 1. De kleur: Een dekbed is een groot deel van het oppervlakte van de slaapkamer. Het doet dus voor een belangrijk deel mee aan het kleurenpallet van de slaapkamer. Zorg dat het dekbed aansluit bij de kleuren van de slaapkamer en hebt  verschillende keuzes. Of het dekbed sluit aan bij de kleuren die er al zijn, of het dekbed krijgt een opvallend andere kleur en valt op.
 2. Materiaal: Een dekbed is meestal gemaakt van katoen, dit is een fijn natuurproduct die goed vocht kan opnemen en zacht en soepel aanvoelt. Er zijn ook overtrekken gemaakt van percale katoen, deze katoen is fijner dan normaal katoen, dankzij de speciale weeftechniek. Percale heeft dezelfde eigenschappen als gewoon katoen. Er zijn ook overtrekken gemaakt van satijn. Bij het maken van satijn zijn de garens dicht op elkaar geweven, waardoor de stof een luxe uitstraling krijgt. Het is een soepele stof die glad en dus koel aanvoelt. Voor de wintermaanden zijn flanellen overtrekken ideaal. Een flanel is een katoenen stof die aan tweezijden geruwd is. De stof voelt daardoor warm aan, maar blijft toch soepel en kan goed vocht opnemen.
 3. Maat: Er zijn verschillende maten dekbedden en daardoor verschillende maten dekbedovertekken. Op de label staan de afmetingen en zoek daar het overtrek op uit. Niets is zo vervelend als dat het overtrek net de groot of te klein uitvalt.
 4. Lengte: De lengte van de overtrek is belangrijk, want zo kunt u de overtrek goed onder het matras instoppen. Er zijn ook overtrekken die extra lang zijn of een handige dubbele doorlopende instopstrook hebben. Het is wel zo prettig als het dekbed goed op zijn plek blijft zitten.